Képzések – Metronomképzés
Képzéseink
Improvizálni JÓ! II. (2021. szeptember 29-től)

15sz. Stílusismeret és technikaképzés – alap- és középfokú zenetanárok módszertani továbbképzés (30 óra)

Előadó:
László Éva – zongora, kamarazene- és improvizáció tanár

A továbbképzés témája:
Az improvizálás remek játék, kötöttség és szabadság által szórakoztat, fejleszt és tanít. A fokozatosság betartásával könnyen megoldható feladatok segítik a zene érzelmi kifejezését és az írás tudományát. A módszert Apagyi Mária és Dr. Lantos Ferenc dolgozta ki..

Zongora mesterkurzus a IV. „Babszimpózium”-hoz kapcsolódva (A képzés 2021 október 14-16)

21.sz. Stílusismeret és technikaképzés–alap-és középfokú zenetanárok módszertani továbbképzés (30 óra)

Előadó:
dr. Habil Eckhardt Gábor – zongoraművész -tanár, LFZE egyetemi adjunktus Dr. Szabó Orsolya – zongoraművész-tanár, LFZE egyetemi docens Taraszova Marianna- zongoraművész, tanár, Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimn. és Zeneisk.- AMI tanszakvezető, Fekete László Zeneiskola zongoratanára H. Kürtösi Mónika- zongoratanár, zenetörténész, Kalász Alapfokú Művészeti Iskola dr. Ribiczey Nóra pszichológus, ELTE – egyetemi adjunktus

A továbbképzés témája:
A szimpózium általános pedagógiai és szakmódszertani témákban neves előadók segítségével gazdagítja és támogatja a résztvevő zenepedagógusok módszertani kultúrájának bővítését, valamint a zenetanári professzió megerősítését. A képzés célja változatos tanulási tevékenységi formák alkalmazásával: gyakorlati ismeretek átadása, valamint aktuális zenepedagógiai kérdések feldolgozása.

Josquin †500 (1. alkalom – 2021. november 6.)

3. sz. Stílusismeret és technikaképzés – alap- és középfokú zenetanárok módszertani továbbképzés (30 óra)

Előadó:
Bali János – dr. habil. DLA; Liszt díjas művész

A továbbképzés témája:
A továbbképzés a BMC előadás- és koncert sorozatához kapcsolódik. 4 előadás és koncert Josquhin Desprez (c.1450/55–1521) művészetének elemzésére.