Rólunk

A Metronom Közhasznú Nonprofit kft-t a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége (MZMSZ) elnöksége hozta létre, azzal a céllal, hogy akkreditált továbbképzéseket szervezzen zenetanárok számára. A rendszerváltás után a tanárok munkája is elkezdett változni, és szakmai fejlődésük támogatására létrejött az a továbbképzési rendszer, amelyet ma is használunk. A nonprofit szervezet létrehozását az MZMSZ egyik alapítója, Kovács Kálmánné vállalta, aki 1985-2000 között az FPI vezető szaktanácsadója volt.

A Metronom Nonprofit kft. 1998 óta több ezer tanárnak biztosított képzési lehetőséget. Segít a fiatal zenetanároknak a tapasztalatszerzésben, módszertani kultúrájuk fejlesztésében. Törekszik arra, hogy az elméleti és a gyakorlati képzést a legváltozatosabb módon, az élethez igazodó képzési rendben szolgáltassa.

A szervezet ügyvezetői feladatait 2004 óta Magyar Margit látja el.

Nemes László zenepedagógus, az MZMSZ alapítója és örökös tiszteletbeli elnöke

A XXII. kerületi Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola alapító és címzetes igazgatója, karnagy, több országos zenei szervezet, intézmény és együttes alapítója, művészetoktatási szakértő, a művészeti iskolai modell megteremtője. Az ő kezdeményezésére alakult meg a Magyar Zeneiskolák Szövetsége (ma: MZMSZ), amely koordinálja a művészetpedagógiai munkát, innen indultak ki a zenepedagógia megújítási törekvései, fontos szerepe volt abban, hogy hangsúlyt kapjon a magyar közoktatásban az alapfokú zenei és művészeti nevelés.

Fontosabb kitüntetései: Budapest Művészeti díj – 1979, Kiváló tanár – 1985, Apáczai Csere János-díj – 1995, Köztársasági Érdemrend Arany fokozat – 1996, Eötvös József-díj – 2012, Magyar Érdemrend Lovagkeresztje – 2015.

Tovább olvasom

 

Kovács Kálmánné (1943-2014) zenepedagógus, az MZMSZ elnökhelyettese, a Metronom első ügyvezetője
A Fővárosi Pedagógiai Intézet vezető szaktanácsadója, az MZMSZ általános pedagógiai kérdésekkel foglalkozó elnökhelyettese, a Tóth Aladár Zeneiskola „örökös tiszteletbeli igazgatója” kezdeményezte a zenepedagógiai metodikai képzések rendszerének kialakítását. Nevéhez köthető a fővárosi zenei versenyek rendszerének kiépítése és fejlesztése is. 1998-ban egyik létrehozója, majd ügyvezető igazgatója az MZMSZ által alapított Metronom Országos Művészetpedagógiai Központnak. Számos díja és kitüntetése közül a legfontosabb: Németh László-díj - 1994, Pedagógus „Magyar Művészetoktatásért” Szolgálati Emlékérem - 2000, „Főváros Zeneoktatásáért”-díj (FPI) - 2001, Kiss Árpád-díj (Oktatási Miniszter) - 2002, „Magyar Közoktatásért” díj (MZMSZ) - 2009, Eötvös József-díj – 2011.   Tovább olvasom

 

Fejlesztés alatt
Fejlesztés alatt

Minőségbiztosítás

Fejlesztés alatt.
Fejlesztés alatt.
Fejlesztés alatt.