„Színes húrok” (Colour strings) hegedű- és gordonka tanítási módszer a Kodály-koncepció alapján ( július 19 – 25.)

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének 30 órás akkreditált továbbképzésén magyar vonós tanárok ismerkedhetnek meg a nemzetközileg elismert „Színes húrok” módszerrel, magyar nyelven.

Akkreditált pedagógus továbbképzés magyar zenetanárok számára
(alapítási engedély száma: 43/140/2014 – 30 pont)
Időpont: 2019. július 19 – 25.

Helyszín: Kecskemét, Kodály Intézet

A Színes húrok vonós tanítási módszer több mint negyven éve sikeres vonós generációkat nevelt fel Európában, Amerikában, Ázsiában és Ausztráliában.

A tanfolyam vezetői: Szilvay Géza (hegedű) és Szilvay Csaba (cselló), a módszer kifejlesztői.

A magyar testvérpár 1971 óta dolgozik Finnországban, fő céljuk a Kodály-koncepció zenepedagógiai elveinek vonós hangszerekre alkalmazása volt. Kezdetben a színek, több érzékszervre ható elemek és játékos ábrák segítik a kezdők kottában való tájékozódását és a különböző zenei fogalmak megértését. Később ez fokozatosan megszűnik, és a tanulók a módszer füzeteivel elérkeznek a normál ötvonalas kottaolvasáshoz.
A Színes Húrok módszerrel a kezdő vonós a fogólapot szinte azonnal bejárja, birtokba veszi, a nagy mozgásoktól a kicsi (érzékeny, finom) felé haladva, a természetes felhangok (flageolettek), a szolmizáció segítségével alakuló belső hallás és a transzponálások valamint transzformálások alkalmazásával. Ezáltal a kezdő számára otthonos lesz a magasság s az “ott fönn” helyett az “itt fönn” érzete rögződik.
A továbbképző tanfolyam célja a hangszertechnika és zenei hallásfejlesztés, zenei értelem, valamint érzelmi nevelés egyensúlyát és integrációját megvalósító módszer bemutatása és átadása. A műhely jellegű tanfolyam lehetőséget nyújt az előadó és a résztvevők közötti személyes kapcsolat kialakítására. Az előadó a közös zenei tevékenységen keresztül figyelemmel tudja kísérni a résztvevő tanár fejlődését, tanáccsal tudja őt ellátni.
A jelentkezők részére további információ itt tölthető le.

A továbbképzés díja szállás nélkül: 25 000 Ft.
A jelentkezési határidő 2019. május 1.

Jelentkezési lap (word és pdf):

Szines_hurok _jelentkezesi_lap_2019

Szines_hurok_jelentkezesi_lap_2019

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.